perjantai 6. tammikuuta 2017

Ensimmäinen viikko takana

Viikko olis takana tätä uutta elämää, kohti parempaa oloa... taas kerran... nyt tosin viimeisen sellaisen :) Tosiaan viikon ajan olen ollut sillä Cambridge dietillä. Kovat keinot oli otettava käyttöön tätä pahaa sokeririippuvuutta vastaan. Ajattelin, että se on kerta rykäyksellä otettava luulot tästä naisesta ja taltutettava sokerinhimo kerrasta. Hyvin olen tässä onnistunutkin, vaikka houkutuksia on ollut koko viikko täynnä! Vastapaistettu pulla vierailulla käydessä ja pöytä täynnä herkkuja toisessa paikassa, lapset on syöneet karkkia ja sipsiä, olen paistanut heille vohveleista ja tyttö leipoi suklaakeksejä. Hyvin on mennyt, eikä ole tehnyt edes heikkoa kieltäytyä (se pulla tänään oli kyllä aika paha).



Viikon ajan olen ollut tosiaan pelkillä ateriankorvikkeilla, keho on mennyt ketoosiin ja nälkä ei ole ollut juuri ollenkaan. En ole aiemmin ketoosissa ollut ja tunne on kyllä aika jännä. Nyt jatkossa aion kuitenkin syödä pääasiassa muuta ruokaa, kuin ateriankorvikkeita, mutta niitäkin minulla vielä on. Ajattelin että sen tiukan paikan, kun en ennätä syömään kunnolla korvaan sitten ateriankorvikkeella. Kannatan kuitenkin sitä säännöllistä ateriarytmiä, ruokaa 4-5 kertaa päivässä ja paljon kasviksia systeemiä.

Cambridgestä kuitenkin vielä sen verran, että kyllähän se hyvin toimii painon pudotuksessa. Nyt viikon aikana paino tippui 4,6kg vanhan vaakan mukaan ja uuden 4,4kg ja jos tällä pelkällä korvikelinjalla jatkaisi, niin aika nopeaahan sitä saisi painoa pudotettua. Osa asteriankorvikkeista on suht hyvän makuisiakin, mutta osa ei niinkän. Olen aina tykännyt hyvästä ruuasta ja täytyy sanoa, että pahan makuisen pussikeiton syöminen on minulle kyllä kidutusta. Onneksi ruuista tosiaan löytyi muutama ihan ok vaihtoehtokin.

Kuvissa ylempänä uusin tulos ja alempana edellinen tulos. Tämän viikon rasva ja lihas %- tulokset eivät välttämättä ole kovin luotettavat, koska alussa nestettä on poistunut kehosta tavallista enemmän ja se saattaa vääristää tuloksia.
Kuva 1: Paino, 2: BMI, 3: rasva%, Luusto-lihas %, Sisäelinrasva. Ilahduttavaa näissä muuten melko kaameissa lukemissa on se, että sisäelinrasvan lukemat ovat normaalin alueella (vaikkakin ylärajoilla).


Samuli tosiaan osti minulle uuden vaa'an motivaatioksi ja kannustukseksi. Se on tuollainen hieno, jolla saa mitattua vaikka mitä. Kuvissa on viikkositten perjantai aamuna ja tänään aamulla mitatut tulokset. Myös vanhan vaa'an kuvissa on samaan aikaan mitatut tiedot. Siitä miksi vaa'at näyttivät erilaista laihtumistulosta tänään , niin ei ole aavistustakaan. Vanhaa vaakaa olen kyllä pitänyt kylppärin lattialla aina samojen laattojen päällä ja tämä uusi ole eri kohdassa, kuin viimeviikolla. Pitänee laittaa jatkossa aina samaan kohtaan sekin.

Ajatuksena oli jatkaa tästä lähinnä omin neuvoin ja olla taas mukana Keplin Hyvänolon painonhallintaa ryhmässä. Vaikka ryhmäläiset siitä enemmän tsemppiä saakin, kuin vertaisohjaajat jotka ovat lähinnä lenkkiseurana, niin kyllä siitä itsekkin motivaatiota saa. Mutta kun ei ole valmennettavana, niin se jokin uupuu. Tänä aamuna kun avasin Facebookin, niin silmiini osui Alku.fi sivuston arvonta, jossa palkintona oli verkkokurssi painonpudotukseen ja -hallintaan ja osallistuin siihen tietenkin. Osallistumisaikaa oli tähän päivään saakka ja ihan viime hetkillä menin mukaan, kun jo parin tunnin päästä tuli viesti, että olen voittanut valmennuksen! Aivan huikeaa! Kuinka voikaan osua näin täydellinen ajoitus? Se oli kyllä tosiaankin minua varten siinä, se kilpailu.




Verkkokurssi alkaa virallisesti 9.1, mutta aloitusmateriaalit sai heti, kun kävi kurssin ostamassa. Omani ostin alennuskoodilla, jonka voitoksi sain. Tänään olen sitten tutustunut aineistoon. Ei siinä mitään maailmaamullistavaa ole, mutta suurin juttu on kuitenkin se yhteisö. Kurssin hinta on 69€ ja motivaatiotehtävien kanssa 89€ Otin sen motivaatiokurssin, kun sai valita kumman haluaa. Motivaatiota ja tsemppausta, kun tulen kyllä tarvitsemaan ja hyvä on myöskin miettiä matkan varrella miksi tässä ollaan.

Viikonlopun tavoitteenani onkin nyt sisäistää tulevan viikon ruokailut ja vastailla ensimmäisen tehtävän kysymyksiin. Kyllä tämä tästä alkaa sujumaan!

Rakkaudella Mari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti