perjantai 27. tammikuuta 2017

Neljä viikkoa herkuttomuutta

Torstaina 29 joulukuuta aloitin herkuttomuushaasteen, siitä on nyt neljä viikkoa. Ensimmäisen viikon menin Cambridge dieetin avulla ja sitten voitin sopivasti sen Alku- valmennuksen, jonka ohjeilla jatkoin siitä eteenpäin. Täytyy sanoa, että hienosti on alkanut. Shokkialku ja totaalinen repäisy äärilaidasta toiseen toimi kyllä minulle aloituksessa ja siitä kun jatkoi sitten terveellisiin syömisiin, niin tulosta on kyllä tullut ja herkkuja ei ole oikeastaan tehnyt mieli. Takana on nyt 4 viikkoa herkuttomia päiviä ja kertaakaan en ole sortunut. Hyvä minä! Edessäpäin on omat synttärit ja yksi juhlaillallinen, niiden aikana on tarkoitus tehdä suunniteltu poikkeama ruokavalioon ja syödä jotain hyvää... synttäreillä kakkua ja illallisella jälkiruoka. Saas nähdä kuinka käy.

Erään päivän lounas työpaikkaruokalassa. Kalamurekepihvejä, hieman kastiketta, lämpimiä kasviksia ja paljon salaattia ja päälle siemeniä, juomaksi on vettä.

Viime viikolla alkoi taas yksi harrastukseni. Olen ollut monta vuotta mukana Keplin (Keskipohjanmaanliikunta ry) toiminnassa vapaaehtoisena vertaisohjaajana Hyvänolon juoksukoulussa ja Hyvänolon painonhallintaryhmässä. Se, että on vertaisohjaajana, on sinänsä hienoa, kun voi itsekin oppia matkalla uutta, kun vetäjänä on kuitenkin ammattilainen ja samalla saa tukea ryhmäläisiä omakohtaisen kokemuksen kautta. Nyt alkoi painonhallintaryhmä ja se on hyvä tuki itsellekin omassa projektissa.

Lounas työpäivänä itse tehtynä meidän kahvihuoneessa. Kukkakaalta, porkkanoita ja maissia, keitettynä sekä paistettuja breilerisuikaleita. Mausteeksi yrttisuolaa ja pippuria.

Suurin ero tämän ryhmän ja Alku- valmennuksen ohjeissa on, että Alku on gluteiiniton ja maidoton ruokavalio valmennuksen ajan. Näiden kokeilemista olen miettinyt jo kauan, mutten ole saanut kokeiltua. Onneksi nyt voitin tuon valmennuksen ja sain viimein aikaiseksi kokeiltua olla ilman gluteiinia. Mahani voi paljon paremmin tällä hetkellä, ihanaa! Veikkaan, että se gluteiinittomuus on nyt sitten se minun juttu. Vaikka vatsani on tähystetty kahdesti ja koepaloista ei keliakiaa ole todettu, niin vähägluteiininen ruokavalio voi silti olla tie parempaan vatsaan. Ainakaan vatsa ei ole kahteen viikkoon ollut turvoksissa eikä vatsalääkkeitä ole tarvinnut ottaa laisinkaan. No aika näyttää ja asia täytyy vielä jossain vaiheessa testata syömällä vaikka ruisleipää.

Päivällinen miehen valmistamana, kun minä retkotin puolikuolleena väsymyksestä sohvalla. Paistettua breilerin filettä ja lisukkeeksi kurkkua, porkkanaa, valkokaalta, jääsalaattia ja ananasta.

Nyt neljän viikon aikana painoa on tippunut yhteensä 7,2 kg ja senttejä lähtenyt vyötäröltä 7cm ja rinnanympäryksestä 6cm ja lantiolta 2cm. Matkaa tavoitteisiin on pitkästi, mutta pikkuhiljaa niitä kohti kuljetaan. Tavoitteet olen jakanut pienempiin osiin ja niistä ensimmäinen -5% painonlasku ja BMI alle 30 on nyt saavutettu. Seuraava tavoite on  -10% lähtöpainosta ja siihen on matkaa vielä n.2,5kg.

Iltapalaksi vokattuja kasviksia (paprika, kaali ja sipuli) munakkaan kera. Poika 12v hinkui apajille ja annokseen piti lisätä pari munaa lisää, niin riitti molemmille. Kuulemma oli hyvää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti